Grand cafe | Partycentrum

Nieuwe uitbaters De Vriendschap snel gevonden

Soms gaan dingen ongelofelijk snel. Vorige week konden wij melden dat Karin en Eddy van der Heijden op zoek gingen naar nieuwe uitbaters voor hun horecazaak de Vriendschap. Nu, nog geen 14 dagen later, is duidelijk geworden dat Julia van Nuland en Fabien Kees per 1 januari vol enthousiasme het stokje van Eddy en Karin zullen overnemen.

Toen Eddy en Karin afgelopen vrijdag, met pijn in hun hart, hun voornemen om met de Vriendschap te gaan stoppen kenbaar maakte aan het personeel, ging bij één medewerkster haar hart direct sneller kloppen. Zou dit voor haar de kans zijn om zelf de Vriendschap te gaan runnen? Ja dus, want vanaf 1 januari is Julia van Nuland uit Boskant samen met haar partner Fabien Kees uit Best de trotse nieuwe eigenaar van de Vriendschap.

Dat is ook voor haar eerder dan verwacht want Julia en Fabien zijn allebei pas vooraan in de twintig. Ze kunnen daarmee gerust als jonge horeca ondernemers betiteld worden. Dat neemt niet weg dat ze beiden over ruime ervaring beschikken in de horeca. Julia leerde het vak als gastvrouw nog van de vorige uitbaters Dennis en Paul. Daarnaast was ze naast haar werk in de Vriendschap ook regelmatig als barvrouw in één van de andere Rooise horeca zaken te vinden. Fabien heeft zijn ervaring als kelner en gastheer niet alleen op gedaan in de Vriendschap, maar heeft ook in Best in diverse zaken gewerkt. Beiden zijn voor de gasten van de Vriendschap geen onbekenden. Grote kans dat afgelopen zomer op het terras of in de periode daarvoor met feesten en bijeenkomsten, uw drankje of diner door Julia of Fabien geserveerd is.

“We hebben er erg veel zin”, zegt Julia enthousiast. “We kennen de Vriendschap en haar gasten als geen ander. We staan te popelen om aan de slag te gaan en om het goede wat Eddy en Karin neergezet hebben te continueren. Wandelaars, fietsers en andere gasten zullen terecht blijven kunnen op ons sfeervolle terras en gezellige café-restaurant. Ook feestvierders en verenigingen kunnen straks in normale tijden weer volop terecht in één van de zalen of in het café, voor feesten, partijen en bijeenkomsten. Of natuurlijk gewoon voor een lekker pilsje met wat buurt”.

“Daarnaast gaan we zorgvuldig bekijken wat we nog meer kunnen bieden aan de inwoners van Boskant en omgeving”, zegt Julia. ”Het pand en de locatie bieden erg veel mogelijkheden en we hebben volop leuke plannen. Uitgangspunt is dat we graag het vertrouwde van de Vriendschap willen handhaven en dat willen aanvullen met onze eigen inbreng en nieuwe plannen.  We gaan er keihard aan werken om nog meer gasten zich thuis te laten voelen in de Vriendschap. Dus,” zo besluit ze met een lach”  Boskant: houd ons in de gaten! “

Dat laatste zullen Boskant en haar inwoners zeker doen. Eén ding staat nu al vast. Dankzij dit jonge, spontane, stel en hun liefde voor de horeca en haar gasten, blijven inwoners en verenigingen verzekerd van de Vriendschap als gastvrij ontmoetingspunt in Boskant.